Takaisin Matkat sivulle
 
          Hyvät kurssiveljet!                                                              23. maaliskuuta 2012
 

Video Talvisotaristeilystä Tallinnaan 17.3.2010 on vihdoin valmistunut

 

Kuten ehkä vielä muistamme Sampo Ahto oli erityisen hyvässä vireessä Tal­vi­sotaristeilyl­lämme Tallinnaan v.2010. Talvisodan päättymisestä oli silloin juuri kulunut 70 vuotta. Sampo esitelmöi ”Talvisodan todellisista syistä ja sen vaikutuk­sista”. Ilmeni, että molemmilla oli syvästi poliittinen tausta.

 

 Tässä videossa Sampo käyttää tavanomaistakin enemmän sitaatteja eri neuvostohenkilöiden puheista ja kirjoituksista. Monet niistä ovat vasta hiljan esiin tulleita ja kuvastavat hyvin vallinneita käsityksiä, usein varsin huvitta­vas­tikin. Viime sotiemme todelliset ja perimmäiset syyt eivät edelleenkään ole kovin selkeästi kan­sa­mme laajojen piirien - eivätkä varsinkaan nuorison - tie­dossa, koska näitä asioita ei koulussa esiintuoda. Tämä video on oivallinen ja helppo väline tärkeän historiatiedon omaksumiseen.

 

Risteilyn toisessa osassa vierailimme Suomen-poikien luona Tallinnassa. Se käsitti seuraavat osat (videossa osien alussa kappalemerkit):

 

1. Seppeleen lasku Suomen-poikien muistomerkille Metsäkalmistossa

2. Esitelmä Suomen-pojista sodan jälkeen

3. Stipendimme luovutus Suomen-poikien leskien hyväksi

4. Esitelmä Viron puolustusvoimista ja Nato-jäsenyydestä

 

Samalla kun kunnioitimme Suomen puolesta taistelleita, vierailulla tulivat esille Viron kansan menetykset sodissa ja miehityksen aikana. Niistä saa hyvän käsityksen siitä, mitä meillä olisi ollut edessä, jos olisimme hävinneet sodis­samme.

 

Videon voi tilata suorittamalla tililleni 129950–46620 videon hinnan 25- euroa. Mainitsethan maksun tiedonan­toja–osassa  toimi­tusos­oitteen.

 

 

 

Ystävällisin kevätterveisin

 

Reijo Peuranen

puhelin 0400-504144

s-posti  reijo.peuranen@iki.