Takaisin tiedotuksia sivulle
 

Laatokan ja Äänisen risteilyn video on valmistunut

 

Tämä RUK 102 -kurssimatka oli aikaisempiin verrattuna poikkeuksellinen, sillä tällä kertaa ei matkareitti kulkenut yöpymispaikasta seuraavaan vaan sama hytti kulki koko matkan ajan mukavasti mukana.  Näin matkalaiselle jäi reilusti enemmän aikaa vapaaseen seurusteluun ja viihteeseen verrattuna bussimatkaan, jossa sotahistoriallisella kerronnalla on pääpaino. Nyt sotahistoriallinen anti rajoittui Sampon neljään normaalimittaiseen luentoon. Matkan muuttuneesta luonteesta johtuen arveltiin sen sopivan myös kurssiveljien seuralaiselle, jollainen liki puolella veljistä olikin mukana.

 
Valamo Kizhi Aleksanteri Syväriläisen luostari
 

”RUK 102 Laatokan ja Äänisen risteily 2011”-vide­ossa painopiste kuitenkin on kurssimme tavoitteiden mukaisesti sotahistoriallisissa aiheissa. Sampo flussastaan huolimatta veti roolinsa jälleen perinteisen erinomaisesti uuttakin tietoa jälleen esiintuoden. Kaikki neljä hänen luentoaan:

   ”Pähkinä­saaren rauha ym. sen historiaa”, ”Taistelut Syvärillä 1941-44”,
   ”Äänislinna 1941-44”
ja ”Leningradin piiritys 1941-44” on dokumentoitu kattavasti karttoineen ja
    autentisine kuvineen. Merkittävät kulttuuri­historialliset kohteet:

    "Valamon ja Syvärin luostarit
sekä Kizhin ulkoilmamuseo" on esitetty myös laajasti. Näistä erityismaininnan saa Kizhi erinomaisen paikallisoppaansa ansiosta. Eikka Honkavaara Ullansa kera ansaitsee kunniamaininnan ja erityiskiitokset huolellisesta ja laadukkaasta kuvaustyöstä ja jouhevista juonnoista. Mielestäni video on antoisa kaikille aidosti sota- tai kulttuurihistoriasta kiinnostuneille riippumatta osallistuiko itse matkaan vai ei.

Aineiston laajuudesta johtuen video oli hyvän kuvanlaadun säilyttämiseksi pakko jakaa kahdelle DVD:lle, yhteiskesto n. 2:50. DVD-videon (=2 DVD-levyn kansio) hinta on 40 euroa postikuluineen. Videon voi tilata suorittamalla ko. summan tililleni 129950-46620. Mainitse suorituksen tiedonanto-osassa toimitusosoite varsinkin, jos se on hiljan muuttunut tai maksajan nimestä ei videon saaja ilmene.

 

Toivotan kaikille leppoisaa kesän jatkoa!

Reijo Peuranen
RUK 102/KrhK
reijo.peuranen@iki.fi