Takaisin Matkat sivulle
 

Amiraali Klenbergin esitelmätilaisuuden 20.9.2010 video

Amiraali Klenberg piti lounastilaisuudessamme 30.9. Helsingin Suomalaisella Klubilla ansiokkaan esitelmän ”Suomi ja sotilaallinen liittoutuminen”, jossa hän käsitteli myös aiheeseen liittyvää, poliittisesti kuumaa NATO-vaihtoehtoa. Esitelmä viritti vilkkaan keskustelun. Siinä kuultiin myös eduskunnan puolustusvaliokunnan varapuheenjohtajan Olli Nepposen ajankohtainen katsaus puolustukseemme liittyvistä, erityisesti taloudellisista haasteista.

Nyt valmistunut video kattaa täysin sekä esitelmän että sitä seuranneen kes­kustelun. Siitä käy elävästi esille amiraalin persoonallinen esitystapa ja miten se antaa vahvan ja arvovaltaisen painon hänen harkituille mielipi­teilleen. Kyseessä on arvokas puheenvuoro NATO-keskusteluun. Sen videodokumentti sopii mielestäni oivallisesti esim. alustamaan yksityisiä keskusteluja viimeistään siinä vaiheessa, kun mahdollinen kansanäänestys tulee ajankohtaiseksi. Silloin laaja kansalaiskeskustelu on tarpeen ja sen virittelyssä asiallisen suun­taan tämä video on omiaan 
 

Videon voi tilata allekirjoittaneelta suorittamalla tililleni 129950–46620 videon hinnan 20,- euroa. Mainitsethan maksun tiedonantoja osassa tilaamasi videon lyhytnimen ja lukumäärän sekä myös toimitusosoitteen, jos se on muuttunut tai et ole tilannut aikaisemmin allekirjoittaneelta.

Määräalennus ja esittämis- ja kopiokiellon selvennys

Kursimme eräitä keskeisiä tavoitteita on edistää maanpuolustustahtoa veljes- ja yleisemminkin ainakin lähipiirissämme. Tärkeä käsitysten muokkaaja, aidon kiinnostuksen herättäjä ja mahdollisten puutteellisten tai väärien tietojen torjuja on totuudenmukaisen maanpuolustuksellisen tiedon jakaminen mieluummin tasokkaasti ja helposti omaksuttavassa muodossa. Sen helpottamiseksi on tehty seuraavat kaksi uudistusta:

 

1.  Videotilauksille myönnetään tästä eteenpäin 50 %:n määräale neljännestä tilatusta kappaleesta lähtien samaa videota. Kuitenkin pelkkiä alevideoita koskevan tilauksen maksuun tulee lisätä postikulujen peittämiseksi 3 euroa per tilaus. Huomaa, että tämä määräalennus koskee tästä lähtien kaikkia  RUK 102-videoita.

 2.  Totean, että omalta osaltani ei ole mitään estettä esittää DVD–videoitamme erilaisten kerhojen kuten Res. upseerit, Leijonat, Rotaryt yms. omissa kokouksissa. Oleellista on, että kokoontuminen ei ole avoin kaikille videon henkilöiden julkisuudensuojan takia ja että esittämistä ei tehdä ansaintamielessä, jonka ilman tekijän nimenomaista lupaa kieltää tekijänoikeuslaki. Saman lain perusteella videon kopiointi on kielletty kokonaan lukuun ottamatta yhtä varmuuskopiota itselle. Olen muuttanut videon kannen tekijäoikeustekstiä käytännön läheisemmäksi

Ystävällisin syysterveisin

Reijo Peuranen

puhelin 0400-504144

s-posti  reijo.peuranen@iki.fi