Takaisin tiedotuksia sivulle
 
Itä-Preussin kurssimatkamme 16.4. - 24.4.2012 videon tiedote
 

Tällä RUK 102-matkalla palattiin perinteeseen eli matkareitti kulki yöpymiskohteesta seuraavaan ja Sampo esitti pääjuttunsa bussissa näiden välillä. Näin sotahistorialliselle kerronnalle jäi jälleen riittävästi aikaa ja kohteissa voitiin keskittyä luontevasti nähtävyyksiin sekä paikalliseen kulttuuriin ja historiaan hänen johdollaan.

Matka kohdistui Itämeren etelä- ja kaakkois­rannikon Saksalle kuuluneisiin seutuihin ja keskittyi niiden historiaan viime sotien päätökseen saakka. Sampo esitti kerrottavansa - kuten aina -  innostu­neesti, luontevasti ja asiantuntevasti. Hänen pääai­heensa olivat: ”Itä-Preussin historiaa”, ”Stauffenbergin attentaatti Sudenpesässä”, Königs­bergin viiivytystaistelut”, ”Preussilainen kuri ja saksalainen käskyperiaate” ja ”Miksi Saksa viipyi Suomenlahdella pitkään 1944?”.

Eikka Honkavaara ansaitsee jälleen erityiskiitokset huolellisesta, ahkerasta ja laadukkaasta kuvaus­työs­tä juontoineen. Aineiston laajuudesta johtuen tämäkin video oli hyvän kuvanlaadun säilyttämiseksi pakko jakaa kahdelle levylle, joiden yhteiskestoksi tuli n. 3 tuntia.

Johtuneeko matkan perinteisestä luonteesta vai mistä,   mutta tunnelma näytti rentoutuvan ja tyytyväisyys kasvavan selkeästi matkan edetessä. Tämä näkyy hyvin mm. videon jälkimmäisen levyn veljesjutusteluissa!

Olen lisännyt videoon runsaasti karttoja, reittianimaatioita ja vanhoja autenttisia kuvia. Sammon verraton kerronta, jossa videossa on pääpaino, tekee asiat kiinnostaviksi ja helposti kuunneltaviksi.  Video onkin antoisa kaikille lähialueidemme sota- tai kulttuurihistoriasta kiinnostuneille riippumatta osallistuiko itse matkaan vai ei. Olihan Saksa maamme ainoa todellinen tukija, jonka oma menestys ja toimet oleellisesti vaikuttivat omaan kohtaloomme!
 

Tämän kahden DVD:n videon hinta on 40 euroa toimituskuluineen. Videon voi tilata suorit­tamalla ko. summa tililleni FI73 1299 5000 0466 20  (vanha no 129950-46620). Mainitse suorituksen tiedonanto-osassa toimitusosoite, jos olet uusi tilaaja tai osoite on hiljan muuttunut. Vastaan mielelläni videota koskeviin kysymyksiin puh. 0400-504144.

 

Toivotan kaikille valoisaa kevään odotusta!

Reijo Peuranen
RUK 102/KrhK
reijo.peuranen@iki.fi